Η κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις ΔΕΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουνίου και γενικής απεργίας στις 15 Ιουνίου αποφασίστηκαν, μεταξύ των άλλων, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του ΕΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, με θέμα το συντονισμό της δράσης των Ομοσπονδιών για την από κοινού αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ.

Εν τω μεταξύ, στις 11 το πρωί του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί κοινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για την Τρίτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων.

Αύριο, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Για «άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου», έκανε λόγο σε δηλώσεις του μετά τη συνδικαλιστική σύσκεψη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. «Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και κατέληξε:

«Πρώτη απάντησή μας, το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια το Σάββατο 4 του μήνα. Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί απεργία απ’ όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και στις 15 του ίδιου μήνα προτείνουμε και θα ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, λαϊκό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική».