Την πρώτη πτήση Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη των Τουρκικών Αερογραμμών υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» χθες Παρασκευή,  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εγκαινιάζοντας τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Σωκράτη Ξυνίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Πρόεδρο των Τουρκικών Αερογραμμών, κ. Χαμντί Τοπτσού, τον Πρέσβυ της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Χασάν Γκογούς και τον Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Χουσείν Οζντεμίρ.

Παρόντες στην τελετή υποδοχής της πτήσης και εγκαινίων της νέας γραμμής ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας, Σπύρος Πέγκας, ο Αερολιμενάρχης, κ. Τοπούζας, εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού και της πόλης, ενώ μεταξύ των επιβατών της πτήσης βρίσκονταν τουριστικοί πράκτορες και παράγοντες του τουρισμού της Τουρκίας.

Καλωσορίζοντας τη νέα πτήση και τους επιβάτες της από Τουρκία, ο Γιάννης Μπουτάρης, σημείωσε πως η νέα αεροπορική γραμμή συνδέει τη Θεσσαλονίκη, που κάνει μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού, με την Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι ένα μεγάλο κέντρο ανταποκρίσεων προς όλο τον κόσμο. «Έτσι δίνεται στους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους κατοίκους όλης της Βόρειας Ελλάδας, η δυνατότητα να ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο με μεγαλύτερη ευκολία. Συγχρόνως, δίνει τη δυνατότητα – εφόσον από την πλευρά μας αναλάβουμε πρωτοβουλίες και προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες προώθησης – να έχουμε στην Θεσσαλονίκη επισκέπτες από όλον τον κόσμο». Όπως παρατήρησε, η νέα γραμμή συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη σχέση αιώνων ανάμεσα στις δυο πόλεις.