Το αρχαίο ελληνικό διακοσμητικό στοιχείο, ο μαίανδρος είναι σύμβολο νίκης και ενότητας, σύμβολο του άπειρου, της αιώνιας ζωής, αλλά και έμβλημα του ακατόρθωτου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Με αυτό το δυνατό σύμβολο η φλόγα της ελπίδας θα διασχίσει τις πέντε ηπείρους μεταφέροντας ένα μήνυμα ειρήνης, συμφιλίωσης και ελπίδας.

Μια δάδα κόσμημα που σχεδιάστηκε με ελληνικό πνεύμα σε σύγχρονη κοπή.

Δημιουργία του οίκου Ζολώτα, σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, με ύψος 50 εκατοστά, βάρος 1,6 κιλά περίπου και κατασκευασμένη από αλουμίνιο, είναι η δάδα με την οποία θα μεταφερθεί η Φλόγα της Ελπίδας κατά τη λαμπαδηδρομία που θα ολοκληρωθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στις 25 Ιουνίου 2011, στην τελετή έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics.

Η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 απ’ όπου και θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία με πρώτο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία τους (40 δάδες) είναι μια ευγενική χορηγία του οίκου Ζολώτα με δημιουργό και εμπνευστή της τον κ. Γιώργο Παπαλέξη.

Οι Δάδες των special Olympics 2011 θα είναι αριθμημένες σε 150 συλλεκτικά κομμάτια και θα διατίθενται προς πώληση αποκλειστικά από το δίκτυο πωλήσεων Ζολώτα.

Οι συλλεκτικές δάδες Θα προσφέρονται μαζί με το μεταλλικό σταντ παρουσίασης σε ειδική συσκευασία Ζολώτας για την μεταφορά τους. Επίσης θα υπάρχει και η δυνατότητα προσωποποιημένης χάραξης πάνω στην Δάδα.