Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Athens Metropolitan Expo Α.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, δόθηκε σήμερα συνεδριακή αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Metropolitan Expo.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη στα Σπάτα Αττικής στις 21 Ιανουαρίου του 2011, η Athens Metropolitan Expo Α.Ε. παραχωρεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 χώρους συνολικής επιφάνειας 6.500 τετραγωνικών μέτρων για την παραμονή των αθλητών και των συνοδών τους από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2011.

Οι χώροι αυτοί είναι απαραίτητοι για την ασφαλή αναμονή και ψυχαγωγία των ξένων αποστολών, που μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα ταξιδέψουν σε νησιά και πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η επικεφαλής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας,Αλεξάνδρα Οικονομίδου, ο διευθυντής λειτουργιών υπηρεσιών αγώνων της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2011, Kώστας Καραμούτζος, η υπεύθυνη του Εθελοντισμού Μαρία Φαγογένη και ο γενικός διευθυντής της Athens Metropolitan Expo Α.Ε., Διον. Μαρίνος Μαρίνος. Αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος εθελοντισμού της εμπορευματικής κοινότητας του αεροδρομίου.

Πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων»

Στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης τέσσερις ημέρες πριν τους αγώνες, η Ελλάδα θα υποδεχτεί και θα αγκαλιάσει 10.000 αθλητές με τους συνοδούς τους σε 60 πόλεις και νησιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Πόλις- Αμφιτρύων». Μέσα από αυτή τη φιλοξενία του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων», οι αθλητές Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι θα ενημερωθούν περισσότερο για τα άτομα με διανοητική αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics, ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.