Στον αέρα βρίσκεται η φοιτητική λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που απειλείται με λουκέτο, αφού τα λειτουργικά της έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν. Η λέσχη, σύμφωνα με το makthes.gr, σιτίζει 12.000 φοιτητές κάθε μέρα, ενώ διαθέτει και δύο μικρές αίθουσες για τη σίτιση μελών του προσωπικού του πανεπιστημίου.

«Αν δεν δοθούν χρήματα μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα μπορέσει να ανοίξει η Φοιτητική Λέσχη τον Σεπτέμβριο», λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος.

Το περασμένο καλοκαίρι η λέσχη αντιμετώπισε σοβαρότατο πρόβλημα χρηματοδότησης, το οποίο αντιμετωπίστηκε από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Ωστόσο στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας για τη λειτουργία της, καθώς το ποσό που απαιτείται σε ετήσια βάση ως λειτουργικά έξοδα, αμοιβές εργαζόμενων και κόστος φαγητού φθάνει τα 3.000.000 ευρώ.

Οι φοιτητικές παρατάξεις, που έχουν αρχίσει γενικές συνελεύσεις σε όλα τα τμήματα λόγω και των φοιτητικών εκλογών, έχουν ταχθεί υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης, ενώ τάσσονται κατηγορηματικά αντίθετες και στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής της.