Συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται κατά μήκος των βυζαντινών τειχών, επί της οδού Κλαυδιανού 52-54, κάτω από την πλατεία Μουσχουντή (περιοχή παλιάς Λαχαναγοράς), από την Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού – Πολεοδομίας και Δικτύων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρόνοιας.

Για τον συγκεκριμένο χώρο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησής του από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των αυθαίρετων κτισμάτων, η Αντιδημαρχία θα προβεί στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου των τειχών, καθώς και στην προστασία της ασφάλειας και υγείας των περίοικων για την αποφυγή νέας αυθαίρετης κατάληψης (που ήδη επιχειρήθηκε από αγνώστους με κατασκευή τμήματος τοιχοποιίας).
Η Αντιδημαρχία, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, θα προβεί στην ολοκλήρωση της κατεδάφισης και στον καθαρισμό του χώρου με την απομάκρυνση των μπαζών.

«Απομακρύνουμε τις αυθαίρετες κατασκευές που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη της περιοχής και απελευθερώνουμε τον δημόσιο χώρο και τον αποδίδουμε στους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και εφαρμόζουμε τον νόμο», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.