Ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την κατασκευή του μεγάλου έργου του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας μετά την σημερινή ομόφωνη απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής με την οποία το έργο εντάσσεται στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Το έργο, με προϋπολογισμό 94 εκατομμυρίων ευρώ, θα επιδοτηθεί σε ποσοστό 40% έως του ποσού των 50 εκατομμυρίων ευρώ και ακολούθως με ποσοστό 20% για τις εργασίες από τα 50 εκατομμύρια ευρώ και πάνω.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής οι κ.κ. Κατσιφάρας, Φλωράτος και Φούρας επεσήμαναν ιδιαίτερα ότι το έργο έχει ωριμότητα, βιωσιμότητα, ολοκληρωμένες μελέτες, εξασφαλισμένη έκταση και επιπροσθέτως είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στην παραγωγική διαδικασία σ’ ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.

«Υπήρξε μια πολύ καλή προετοιμασία από μέρους όλων των εμπλεκομένων πλευρών και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για ένα έργο την σπουδαιότητα του οποίου όλοι αντιλαμβανόμαστε», τόνισε σε δήλωση του μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Το Αυτοκινητοδρόμιο θα δώσει πνοή σ’ ολόκληρη την περιοχή, θα στηρίξει την παραγωγή και την ανάπτυξη και φυσικά θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην προσέλκυση επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο που έχει στηριχθεί απ’ όλους και για ένα όραμα της περιοχής που πλέον παίρνει την οδό της υλοποίησης. Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου ικανοποίηση για το έμπρακτο και συνεχές ενδιαφέρον τόσο του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη όσο και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Πετράκου που υποστήριξαν την προσπάθεια μας και συνέβαλαν στην αίσια έκβαση του θέματος. Πλέον δικαιώνονται όσοι, με κοπιώδεις προσπάθειες, πείσμα, επιμονή και όραμα, εργάστηκαν ώστε να φτάσουμε στο σημερινό σημείο».

Η επένδυση του Αυτοκινητοδρομίου θα κυρωθεί και από την Βουλή.

Πηγή: dete.gr