«Θεά Αφροδίτη» τη χαρακτήριζαν τα μέσα εκείνης της εποχής, όταν της έβαζε στο κεφάλι το στέμμα της Σταρ Ελλάς η Τζένη Καρέζη. Και η Κορίνα Τσοπέη τους επιβεβαίωσε αφού λίγο καιρό αργότερα στέφθηκε Μις Υφήλιος στο διαγωνισμό που έγινε στο Μαϊάμι της Φλόριντα το 1964. Η πιο όμορφη ελληνίδα παγκοσμίως από τότε επανήλθε στο διαγωνισμό αλλά υπό την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής.

Γεννημένη στις 21 Ιουνίου του 1944, η κόρη του στρατιωτικού Γιώργου Τσοπέη από τη Μάνη, κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Έκανε καριέρα στο Χόλυγουντ και έπαιξε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Αμερικής, όπως «A Man Called Horse», «Daniel Boone», «Lost in Space», κ.ά. Παντρεύτηκε τον ατζέντη του Χόλυγουντ Φρέντι Φιλντς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, στις 11 Δεκεμβρίου του 2007.

Σήμερα η Κορίνα Τσοπέη ζει μόνιμα στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λος Άντζελες. Όπως λέει στο newsbeast.gr, η Ελλάδα δεν της λείπει αφού κάθε καλοκαίρι έρχεται στο σπίτι της στη Μύκονο και βλέπει την οικογένειά της.

Η 67χρονη ελληνίδα ασχολείται με φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Ήδη, όπως αποκαλύπτει στο newsbeast.gr, στις 14 Μαΐου διοργανώνουν ένα μεγάλο πρόγραμμα που λέγεται «Share» για να βοηθήσουν παιδιά. Μαζί με τον πατέρα Ιωάννη της ελληνικής εκκλησίας και μία παρέα απέκτησαν ένα μεγάλο κτίριο στο κέντρο του Λος Άντζελες το οποίο θα γίνει σχολείο. Σε αυτό, όπως λέει η κυρία Τσοπέη, θα πηγαίνουν παιδιά της Αμερικής για να μορφωθούν παρά να μπλέκουν με την παρανομία που επικρατεί στις περιοχές.

Εκτός όμως από αυτή τη δραστηριότητα, η κ. Τσοπέη δραστηριοποιείται και στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς «Big Brother» και «Big Sister». Πρόκειται για δύο οργανισμούς στους οποίους παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες ή είναι ορφανά, πηγαίνουν για μία ώρα μία φορά το μήνα σε μία οικογένεια που αναλαμβάνει να τους πηγαίνει βόλτα, σινεμά κ.ά. Ουσιαστικά δηλαδή, τους αφιερώνουν μία ώρα από το χρόνο τους μία φορά το μήνα για να τα ευχαριστήσουν.

Τον υπόλοιπο χρόνο της η ελληνίδα τον περνά με τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τις φίλες της. Είναι μητέρα τριών αγοριών και γιαγιά ενός αγοριού 6 ετών και ενός κοριτσιού δυόμιση χρόνων.

Η Κορίνα Τσοπέη θυμάται όμως και τις στιγμές της στα καλλιστεία και τονίζει ότι συμμετείχε μόνο για να καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να πάει στην Αμερική.

Θεωρεί ότι είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει σήμερα μοντέλο μια κοπέλα σε σχέση με το 1964. Και λέει ότι είναι πιο όμορφο μία κοπέλα να διαθέτει πρωτίστως καλή ψυχή για να χαρακτηριστεί όμορφη. «Είναι πιο σημαντικός ο εσωτερικός κόσμος. Κλασική ομορφιά με τα ωραία πόδια και τα ωραία μάτια είναι πολύ εύκολο να το πει κανείς σε μια κοπέλα, αλλά το πιο σπουδαίο είναι ο εσωτερικός κόσμος της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έχει απομακρυνθεί από το χώρο του μόντελινγκ. Δεν παρακολουθεί τα δρώμενα αλλά συμβουλεύει τις κοπέλες που θέλουν να γίνουν μοντέλα, να έχουν μυαλό.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».