Ξεκίνησε σκουπίζοντας το πλατό στα γυρίσματα της ταινίας «Μαγική πόλις» του Νίκου Κούνδουρου. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως αυτή η… προϋπηρεσία του Θανάση Βέγγου τού άνοιξε την πόρτα για το χώρο της τέχνης την οποία υπηρέτησε πιστά για περισσότερο από μισό αιώνα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Κούνδουρος χαρακτήρισε το Θανάση Βέγγο «σύμβολο του Έλληνα που έχει χαθεί, περιέγραψε τα χρόνια τους στη Μακρόνησο αλλά και την πρώτη τους συνεργασία στην ταινία «Μαγική πόλις». Όπως λέει, του τράβηξε την προσοχή η νευρική και ρυθμική κίνηση του Θανάση Βέγγου, αυτή που θα χαρακτήριζε τελικά την παρουσία του στον ελληνικό κινηματογράφο. 

«Ήταν η αθωότητα προσωποποιημένη» λέει για τον «καλό μας άνθρωπο» ο Νίκος Κούνδουρος, ο σκηνοθέτης που αναγνώρισε πρώτος το ταλέντο του, «δεν πήρε ποτέ χαμπάρι πως τον αγαπούσε όλη η Ελλάδα», προσθέτει. «Η φύση του δεν του επέτρεψε να ενσωματώσει αυτή τη δόξα», είπε ο σκηνοθέτης, «δεν είχε παράπονα γιατί και όσους επάινους άκουσε πίστευε πως δεν τους δικαιούταν, πως ήταν για άλλον».

Δείτε το βίντεο