Ο Θανάσης ήταν ο καλός μας άνθρωπος. Έτσι ήταν στη ζωή. Ήταν μία σπάνια προσωπικότητα καλοσύνης, ευγένειας, διακριτικότητας και κράτησε αυτή τη στάση μέχρι τέλους. Ακόμη και τον καιρό που ήταν στο κρεβάτι του πόνου στην εντατική, διεκδικούσε την απόλυτη ησυχία και την απομάκρυνση από όλη την ιστορία της ενημέρωσης και της προβολής. Του άρεσε να είναι διακριτικός από την προσωπική του σεμνότητα» λέει στο newsbeast.gr ο Δημήτρης Πιατάς.

Για να συνεχίσει: «Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει το Θανάση Βέγγο αρκετά χρόνια πριν. Ήταν ένας εξαιρετικός φίλος μου, ένας μαγικός επαγγελματίας. Βρέθηκα στα νιάτα μου μαζί του κάνοντας μια ταινία και μετά, σε πιο ώριμη ηλικία, συναντηθήκαμε θεατρικά στην Επίδαυρο στους Αχαρνής, μια προσωπική του πολύ μεγάλη επιτυχία σαν Δικαιόπολις. Και μας συνέδεσε μία πολύ δυνατή φιλία, η οποία έληξε σήμερα το πρωί».

Ο Δημήτρης Πιατάς αναφέρεται στο Θανάση Βέγγο με τα καλύτερα λόγια. «Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πραγματικά φωτεινός, αν και έκανε ένα επάγγελμα που ήταν κατεξοχήν ανταγωνιστικό. Κατάφερε να διεκδικεί την προσωπική του σεμνότητα, λέγοντας τα λιγότερα πράγματα και κάνοντας τα περισσότερα στη δουλειά του. Ο Θανάσης ήταν αυτό που δεν χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους ανθρώπους της χώρας μας».