Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο χώρο του τραγουδιού και όχι μόνο ο θάνατος του Νίκου Παπάζογλου. Όταν είχε αρχίσει να δίνει τη μάχη του με την επάρατη νόσο είχε πει στην Espresso: «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ευχαριστώ εσάς και τον κόσμο». Τότε σταμάτησε κάθε καλλιτεχνική του δραστηριότητα και απομονώθηκε αρχικά στο αγαπημένο του νησί, τη Νίσυρο, ώστε να βρει γαλήνη και ηρεμία.

Ο Νίκος Παπάζογλου μπαινόβγαινε στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, όπου υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες και άλλου είδους αγωγές. Πάλεψε παλικαρίσια, αλλά η μάχη ήταν άνιση. Από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος δεν έφυγαν από το πλευρό του η σύντροφός του, Βαρβάρα, αλλά και τα παιδιά του.

«Ετοιμάζουμε το μπαγλαμαδάκι που θα πάρει μαζί του στο ταξίδι. Είναι ένα από τα πολλά που είχε. Φρόντισε να φύγει στα δύσκολα. Μας άφησε και ο Ρασούλης και ο Νίκος, που συνεργαζόμασταν, και ξαφνικά βρέθηκα χωρίς δασκάλους και μόνος», λέει στην εφημερίδα ο Θεσσαλονικιός μπουζουξής του Νίκου Παπάζογλου.

«Ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ο άνθρωπος που έδινε ζωή στην ψυχή του μπαμπά μου. Ελπίζω ότι θα συναντηθούν και πάλι και θα είναι καλά εκεί που είναι και οι δυο μαζί», λέει η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλί, που έχασε το δεύτερο πατέρα της.