ΕΣΥ το μεγαλείο σου! Απίστευτες ουρές, κόσμος που περιμένει στην αναμονή για ώρες μέχρι να εξεταστεί. Μικρά παιδιά που κλαίνε από τον πόνο και περιμένουν τους γιατρούς για να τα εξετάσουν. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Οι αιτίες πολλές και οι ευθύνες για την σημερινή τραγική κατάσταση ακόμη περισσότερες. Αλλά αυτό που έχει σημασία για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία υπάρχουν 85 κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

«Στο ΤΕ νοσηλευτριών οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 458, υπηρετούν 373. Επομένως, έχουμε 85 κενές θέσεις» αναφέρει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Για να τονίσει: «Από τον Δεκέμβρη δεν έχουμε πληρωθεί υπερωρίες, σαββατοκύριακα και νυχτερινά».

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Λαϊκό νοσοκομείο αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. «Υπάρχει μία νοσηλεύτρια για 40 άτομα κάθε βράδυ. Επομένως είναι αδύνατον να κάνει νοσηλεία. Και λόγω της έλλειψης προσωπικού παραμένουν κλειστές 7 από τις 17 συνολικά κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας» προσθέτει ο κ. Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Επειδή όμως, μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις -αν όχι και παραπάνω στο θέμα αυτό- δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν. Και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.