«Παράθυρο νομιμότητας» για τους συμβασιούχους στον τομέα καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων άνοιξε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το δικαστήριο με δύο αποφάσεις του δικαίωσε συνολικά 166 εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων θεωρώντας ότι με την πολυετή εργασία τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως εκ τούτου οι συμβάσεις τους θα πρέπει να μετατραπούν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Οι δύο αποφάσεις του τμήματος ασφαλιστικών μέτρων ,αποτελούν ανάσα για τους συμβασιούχους καθώς ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να τους κρατήσει τουλάχιστον μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση επί της κύριας αγωγής.

Κάτι που με βάση τους υπάρχοντες ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης, δεν αναμένεται να έχει γίνει πριν τη συμπλήρωση διετίας.

Σύμφωνα με νομικούς μάλιστα, η απόφαση αυτή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενόψει της έκδοση της … ετυμηγορίας των δικαστών της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υπό τη σκιά της αρνητικής εισαγγελικής εισήγησης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων . Υπόθεση, που όπως διαφαίνεται και στην πράξη, εξελίσσεται σε «αγκάθι» και για τη δικαιοσύνη που αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο το σοβαρό αυτό θέμα.