Στάσεις εργασίας αποφάσισε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για την προσεχή Παρασκευή, μετά και την αντίστοιχη απόφαση της Ομοσπονδίας των καθηγητών (ΟΛΜΕ).

Συγκεκριμένα οι δάσκαλοι, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις και συνενώσεις των σχολείων, αποφάσισαν να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΔΟΕ που κήρυξε την δίωρη στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού, «καταδικάζει την ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Η τακτική να αντιμετωπίζεται ο χώρος της Παιδείας με οικονομικά κριτήρια δε συνάδει με την εκφρασμένη βούληση όλων για αναβάθμισή της. Η διαρκής υποχρηματοδότηση και οι περικοπές έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και υπάρχει δικαιολογημένα η αντίληψη ότι και η Παιδεία συνθλίβεται από τις επιλογές του μνημονίου και του ΔΝΤ».

Τέλος, οι δάσκαλοι καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, «να επανεξετάσει το όλο θέμα και οι όποιοι υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις να γίνουν όντως με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία αφού ληφθούν σοβαρά υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών του ελληνικού λαού».