Ηλεκτρονικά θα γίνεται από το Απρίλιο ο έλεγχος όλων των ιατρικών πράξεων για τους ασφαλισμένους του Οίκου του Ναύτου με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να έχουν μεγάλο όφελος από την απλούστευση των ελεγκτικών διαδικασιών και από τη μείωση κατά 80% της προσέλευσής τους στα Παραρτήματα του Ιδρύματος.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, στο οποίο επισυνάπτεται έγγραφο από το Γραφείο της προέδρου του Οίκου Ναύτου Μαρίας Δίπλα.

Σε ό,τι αφορά τις ανάγκες σε προσωπικό σημειώνεται ότι με νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, προβλέπεται ότι στα Παραρτήματα του Οίκου Ναύτου στα οποία δεν υπηρετεί προσωπικό του Οίκου Ναύτου, οι λειτουργικές ανάγκες θα καλύπτονται από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο αποσπάται στα παραρτήματα αυτά. Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι σε δύο χρόνια από την ψήφισή του, οι ανάγκες θα καλύπτονται από υπαλλήλους με μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις των μετατάξεων αυτών.