Με επιτυχία στέφθηκε η 13η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία στην οποία συμμετείχε η Διεύθυνση Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (ΣΕΠΕΔ) του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος φορείς της Τριτοβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικό-ενημερωτικό υλικό.

Το περίπτερο της Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες, είτε σε οργανωμένες εκπαιδευτικές δράσεις σχολείων είτε μεμονωμένα, μαθητές, γονείς, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης.

Όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής από τις δομές του υπουργείου σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μαθητές να συμπληρώσουν τα Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και να συζητήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικές διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια.