Την Κυριακή στις 12:00 στην Παλαιά Βουλή θα γίνει ο ημιτελικός και ο τελικός των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας, που διοργανώνονται για δέκατη χρονιά από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Υπουργείο Παιδείας, με την χορηγία του ΟΠΑΠ.

Την περσινή χρονιά στο αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 450 μαθητές 70 σχολείων από Αττική, Μακεδονία και Θράκη. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στους μαθητές, που επρόκειτο να λάβουν μέρος στους αγώνες καθώς και στους καθηγητές τους, από τους κριτές των αγώνων, ώστε να εξασκηθούν στις τεχνικές και στους κανόνες του Λόγου και του Αντιλόγου.

Οι Προκριματικοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θράκη όπου προκρίθηκαν συνολικά 18 σχολεία.

Η διοργάνωση αγώνων επιχειρηματολογίας αποσκοπεί στην προώθηση και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, οι οποίοι διαγωνίζονται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων τους, διδάσκονται να συνεργάζονται πειθαρχημένα με τους συμπαίκτες τους καθώς και να σέβονται, να κατανοούν και να ασκούν κριτική στις θέσεις που υποστηρίζει η αντίπαλη ομάδα.