«Δέκα μήνες η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συνταγή του μνημονίου. Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το “φάρμακο” είναι χειρότερο από την αρρώστια. Κάνει του πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» απάντησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μήνυμα της απεργίας.

«Απευθύνουμε ισχυρή καταγγελία προς την κυβέρνηση, να σταματήσει αυτή η πολιτική. Εδώ και τώρα να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη στους φτωχούς συνταξιούχους μας. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Και επαναλαμβάνουμε να μην διανοηθεί κανένας να ακουμπήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  γιατί καλλιεργείται ένα έντονο κλίμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τους συνθλίβει κυριολεκτικά» πρόσθεσε.

Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. «Αυτή η πολιτική δεν έχει μέλλον και δεν πρέπει επειδή αυτή η πολιτική δεν έχει μέλλον, να μην έχουν μέλλον και οι δυνάμεις της εργασίας».