Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στα Χανιά, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον γραμματέα εργαζομένων στην επιχείρηση πριν από λίγες ημέρες, η δημοτική αρχή Χανίων εξέδωσε ένταλμα πληρωμής περίπου 400.000 ευρώ προς τη ΔΕΔΙΣΑ προκειμένου η επιχείρηση να πληρώσει τους 180 εργαζόμενους αλλά ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου δεν ενέκρινε το ένταλμα’ επικαλούμενος, σύμφωνα με τους εργαζομένους, νομικό πρόβλημα με το καταστατικό της ΔΕΔΙΣΑ.

Τα χρέη των δήμων προς την ΔΕΔΙΣΑ που έχει αναλάβει την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων στα Χανιά είναι σήμερα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Λόγω και των αλλαγών του Καλλικράτη δεν έχουν ακόμα εγκριθεί οι προϋπολογισμοί των νέων δήμων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμιά δυνατότητα άμεσης καταβολής των χρεών.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΔΙΣΑ, δίνουν περιθώριο λίγων ωρών να λυθεί το ζήτημα, ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, από αύριο κάτι που θα σημάνει την παύση της αποκομιδής των απορριμμάτων.