Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε δεκτό το ψήφισμα, που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», Γιώργος Αμυράς για την επαναλειτουργία του καφενείου του Πικιώνη στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοπάππου.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ζητά να διαχωριστεί η αποκατάσταση και συντήρηση του καφενείου από τη λειτουργία του και ζητά τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου στη διαμόρφωση των όρων λειτουργίας του καφενείου.

Στο ψήφισμα προτείνεται να λειτουργήσει το καφενείο με ποιοτικά κριτήρια που θα εξασφαλίζουν σεβασμό προς τον αρχαιολογικό χώρο, το μνημείο και το πνεύμα του αρχιτέκτονα με χαμηλές τιμές προϊόντων και με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες που κάνουν περίπατο στο λόφο.

Ο Γ. Αμυράς πρότεινε να γίνει τηλεμαραθώνιος από την ΕΡΤ και τον Αθήνα 9,84, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακαίνιση, ενώ πρότεινε να αναλάβει τη λειτουργία του καφενείου συνεταιρισμός ανέργων.
Η παράταξη του Γ. Αμυρά έθεσε το θέμα ώστε να αποφευχθεί η από κοινού αποκατάσταση και λειτουργία του καφενείου με όρους που «ισοπεδώνουν την ιδιαιτερότητα του καλλιτεχνήματος και στερούν την πόλη της Αθήνας από έναν μοναδικό χώρο τέχνης και αναψυχής».