Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση μερίδας δικηγόρων σε ό,τι αφορά την κατάληψη της Νομικής από 230 λαθρομετανάστες. Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, του συνδυασμού «Κοινωνία των Δικηγόρων», με ανακοίνωσή του τονίζει: «Λίγες μόνον εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η νομική κοινότητα της χώρας αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία υφίστανται ένα ακόμη πλήγμα συμβολικής και ουσιαστικής απαξίωσης, προϊόν αβελτηρίας της συντεταγμένης Πολιτείας, συστηματικής στρέβλωσης των θεσμών από την ηχηρή μειοψηφία και “ιδεολογικής νομιμοποίησης” της αυτοδικίας.

Η κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών με προσχηματική επίκληση ανθρωπιστικών λόγων δεν συνιστά μόνο ύψιστη ένδειξη κατάλυσης των μηχανισμών πρόληψης και καταστολής ή ανεπάρκειας του σχετικού νομικού πλαισίου. Μαρτυρεί με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τη σύγχυση και την αναντιστοιχία μέσων, σκοπών και αξιών στην ελλαδική πραγματικότητα.

Όλοι εμείς, συναισθηματικά συνδεδεμένοι με το ιστορικό κτίριο της Σόλωνος, κοιτίδα αγώνων μάθησης και δημοκρατίας, εκφράζουμε τη βαθύτατη αγανάκτησή μας για τα γεγονότα και καυτηριάζουμε την αδυναμία των αρμόδιων φορέων να τα αποτρέψουν επιχειρησιακά αλλά και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη ρίζα του υπό το φως της ελληνικής έννομης τάξης και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ταυτόχρονα, αισθανόμαστε ότι η τελολογική εκτροπή του πανεπιστημιακού ασύλου επιβάλλει όσο ποτέ μια ώριμη συζήτηση για τον επαναπροσδιορισμό του νομικού καθεστώτος του και καλούμε τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εφαρμόζοντας με τον αποτελεσματικότερο τρόπο τις ρυθμίσεις του υφιστάμενου νομικού πλαισίου προς αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας».