Tην αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο ενδεχόμενο αναβολής των επιμελητηριακών εκλογών που αρχικά έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη δηλώνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος ως πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προβάλλοντας το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του επιχειρηματικού κόσμου για τη διενέργεια αρχαιρεσιών στα Επιμελητήρια όλης της χώρας στις προβλεπόμενες από τη δική του σχετική απόφαση ημερομηνίες μεταξύ 15 Μαρτίου με 15 Απριλίου.

Όπως τονίζει:

«Μετά τις εξαγγελίες σας από τη Θεσσαλονίκη που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την πρόθεση σας να αναβάλλεται εκ νέου τις επιμελητηριακές εκλογές σας γνωστοποιούμε την κάθετη αντίθεση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων ολόκληρης της χώρας.

Σας επισημαίνουμε δε ότι ουδέποτε έχει τεθεί αίτημα από την επιμελητηριακή κοινότητα για αναβολή των εκλογών, παρά μόνο από ελάχιστες διοικήσεις περιφερειακών επιμελητηρίων με αστείες κυριολεκτικά αιτιολογίες που υποκρύπτουν προσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα.

Σας καλούμε να υλοποιήσετε την υπογεγραμμένη προ τετραμήνου υπουργική απόφαση για τη διενέργεια αρχαιρεσιών από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, που σημειωτέον, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες και έχουν υποβληθεί και σε έξοδα για τη σύσταση των προβλεπόμενων εκλογικών επιτροπών για τις αρχαιρεσίες που είχαν αποφασισθεί από εσάς για το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου.

Ευελπιστούμε στην αποδοχή του αιτήματός μας αυτού και για πολλοστή φορά σας τονίζουμε την ανάγκη στήριξης και όχι απαξίωσης του επιμελητηριακού θεσμού, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη, για την εθνική μας οικονομία, περίοδο».