Φρένο βάζει ο ΕΦΕΤ σε οποιοδήποτε σενάριο άμεσης επαναλειτουργίας του καμένου εργοστασίου της «Γιαννίτσης Group», που συνδέεται με τα σχολικά γεύματα, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για την τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών στη Λαμία, καθώς αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας.

Του ανταποκριτή μας στη Λαμία, LamiaReport

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων έκριναν σκόπιμο να αναστείλει τη λειτουργία μέχρι να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες, που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων, και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 απόφασή του.

Αναστέλλει τη διανομή σχολικών γευμάτων στον δήμο ο ΟΠΕΚΑ

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για «αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στο Δήμο Λαμιέων».

Ειδικότερα, ο φορέας που είχε διεκπεραιώσει τον διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα σε όλη τη χώρα αναφέρει τα παρακάτω:

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

«Δείχνουν» εμπρησμό τα στοιχεία – Προβληματίζει η ταχύτητα της εξάπλωσης

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού ενισχύουν τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι Αρχές, σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε και κατέστρεψε το εργοστάσιο της εταιρείας, που συνδέεται με τα σχολικά γεύματα, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για την τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών στη Λαμία.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι έρευνες για τη φωτιά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο μικροσκόπιο των Αρχών, όπως ανέφερε στην εκπομπή «LIVE News» του MEGA, τίθενται οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις άλλων επιχειρήσεων.

Η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να είναι προβληματισμένοι, καθώς το φορτηγό μοιάζει να ήταν αρκετά κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Δεύτερον, τους προβληματίζει το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα, παρά το γεγονός πως τα υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν είναι εύφλεκτα.