Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έναρξη στο Βόλο των μαθημάτων της πρώτης Σχολής Αστρονομίας της Ελλάδας για μαθητές του Γυμνασίου και της τελευταίας τάξεως του Δημοτικού Σχολείου. Το περασμένο Σάββατο 15η Ιανουαρίου, 60 και πλέον μαθητές, συνοδευόμενοι με τους γονείς τους προσέτρεξαν στα Γραφεία της Εταιρείας και εγγράφηκαν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήταν εκείνη που ίδρυσε τη Σχολή, όπου θα διδαχθούν οι στοιχειώδεις γνώσεις, της αστρονομίας. Οι αστρονομικές έννοιες που θα διδαχθούν θα είναι στο γυμνασιακό γνωστικό επίπεδο, ώστε να γίνονται κατανοητές από όλους τους μαθητές. Η Σχολή λειτουργεί στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάθε Σάββατο, 5 έως 7 το απόγευμα.

Η ημέρα και η ώρα αυτή επιλέχθηκε, ώστε να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν τη Σχολή, πέρα από τα μαθήματα του σχολείου τους και τα φροντιστήρια τους. Επιπλέον δε, να μπορούν να τα παρακολουθούν και οι μαθητές, που θα προέρχονται από τους γειτονικούς νομούς. Άλλωστε εγγράφηκαν ήδη στη Σχολή μαθητές από τη Λάρισα, τη Λαμία και άλλες πόλεις της Θεσσαλίας. Στους μαθητές θα δίνεται και εργασία στο σπίτι με ασκήσεις, περιλήψεις, ερωτήσεις και πρακτική εξάσκηση.

Η Σχολή θα είναι φέτος τρίμηνης διάρκειας, μέχρι και τις παραμονές του Πάσχα και θα ασχοληθεί με τον πρώτο κύκλο μαθημάτων που περιλαμβάνει το Πλανητικό μας Σύστημα. Στη Σχολή Αστρονομίας άρχισαν ήδη να διδάσκουν έμπειροι καθηγητές επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, που έχουν αναδειχθεί στην 20ετή πορεία της Εταιρείας, ως οι καλύτεροι επιστήμονες και καθηγητές.

πηγή: thisisvolos