Ένα αιχμηρό σχόλιο ανάρτησε σήμερα ο Αρκάς στην επίσημη σελίδα του στο Facebook σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε το έργο τέχνης με τη ροζ ελληνική σημαία στο γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης. «Μόνο οι κατά καιρούς ολοκληρωτισμοί έκριναν τα έργα τέχνης με πολιτικά κριτήρια», γράφει πάνω από το έργο τέχνης της Γεωργίας Λαλέ.

Τα σχόλια είναι εκατοντάδες κάτω από την ανάρτηση. «Εδώ κάνεις λάθος ή σημαία δεν είναι ένα απλό πανί. Αντιπροσωπεύει αίμα, ελευθερία, πολλά. Δεν είναι αντικείμενο πειραματισμού ως έργο τέχνης», γράφει ένας σχολιαστής. «Αυτό το έκτρωμα το λες τέχνη; ξύπνα Έλληνα», είναι ένα άλλο σχόλιο.

«Η σημαία είναι ανέγγιχτη. Τέχνη με ό,τι άλλο θες εκτός απ’ τη σημαία» γράφει ένας άλλος.

«Συμφωνώ απόλυτα ως προς την τέχνη. Το εθνικό σύμβολο όμως δεν είναι κάτι με το οποίο παίζουμε», είναι ένα ακόμη σχόλιο κάτω από την ανάρτηση.

Άλλοι έσπευσαν να σημειώσουν πως «ο Αρκάς το λέει με ειρωνεία, ηρεμήστε» και «Καταλαβαίνετε ότι το λέει με ειρωνεία έτσι;».

Ορισμένοι άλλοι παραθέτουν το «Άρθρο 191Α – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

  1. Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή».