Μια πρωτότυπη ιδέα σκέφτηκαν δύο εκπαιδευτικοί σε δημοτικό σχολείο στα Ιωάννινα για να διδάξουν ιστορία τους μικρούς μαθητές, καθώς χρησιμοποιούν το video game «Assassin’s Creed» που διαδραματίζεται σε διάφορες ιστορικές περιόδους.

Ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Μερτζιανίδης και η διευθύντρια του 10ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων, Σοφία Αγιοπετρίτου, μίλησαν στην ΕΡΤ εξηγώντας το σκεπτικό για την πρωτότυπη διδασκαλία που εφαρμόζουν.

«Προσπαθούσα βλέποντας τα παιδιά μου στο δημοτικό, μέσα από τα games να τους δώσω την καλή τους πλευρά, βλέποντας μια σειρά παιχνιδιών λοιπόν, βρήκα κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες. Πήραμε μια τάξη, την στ’, τη χωρίσαμε σε τρεις ομάδες, μία ανέλαβε την πειρατεία, μία τη Γαλλική επανάσταση, και μία τη βιομηχανική επανάσταση στην Αγγλία. Τους ζητήσαμε να βρούνε πληροφορίες για όλα αυτά και οτιδήποτε μάζεψαν, τους βάζαμε μέσα στην εποχή πλέον χρησιμοποιώντας ένα playstation και το αντίστοιχο παιχνίδι και ζωντάνευε μπροστά τους», είπε ο Μιχάλης Μερτζιανίδης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «από τα παιδιά εισέπραξα μεγάλη χαρά, το είδαν με ενθουσιασμό, ήταν αφοσιωμένα σε αυτό που έκαναν. Επικεντρωνόμασταν στα ιστορικά στοιχεία. Αποφύγαμε την παπαγαλία. Όλα αυτά τα στείλαμε στην εταιρεία, και τους άρεσε η ιδέα».

Επίσης, η Σοφία Αγιοπετρίτου είπε πως «το 2015 που ξεκίνησε αυτό ήμουν υποδιευθύντρια και σαν μουσικός του σχολείου, αποφασίσαμε μαζί να το πλαισιώσουμε και μουσικά και εικαστικά, φτιάχνοντας και κοστούμια για την εποχή. Ήταν ο ορισμός της διαθεματικότητας και ο ενθουσιασμός των παιδιών πολύ μεγάλος».