Σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ένα 17χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι.

Ο 17χρονος από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου φέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί, από τους οικείους του, αρχικά στο κέντρο υγείας Περάματος όταν αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στην ζωή του χρησιμοποιώντας παλαιό οικογενειακό πυροβόλο όπλο, παρουσία της μητέρας του και κάποιου φίλου του στο σπίτι του, στο χωριό Κυνηγιανά του δήμου Μυλοποτάμου.

Ο νεαρός έπειτα από νυχτερινή διασκέδαση επέστρεψε στο σπίτι και ενώ ευχαρίστησε τους γονείς τους για τα όσα τους πρόσφεραν έως σήμερα, έβαλε το όπλο κάτω από το κεφάλι του και πυροδότησε. Η κρισιμότητα της κατάστασής του, οδήγησε τους γιατρούς στο κέντρο υγείας Περάματος στο Ρέθυμνο, να διακομίσουν τον έφηβο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εκεί διασωληνώθηκε. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμη για τις επόμενες ώρες την πορεία της υγείας του.

Το δεύτερο περιστατικό

Όταν η 16χρονη φίλη του έμαθε το συμβάν θέλησε να ακολουθήσει τον φίλο της στο ίδιο «δύσβατο μονοπάτι» και πίνοντας ένα μπουκάλι χλωρίνη προσπάθησε και εκείνη με την σειρά της να αυτοκτονήσει. Και η νεαρή νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Στην ευρύτερη περιοχή, φίλοι και συγγενείς των δύο νεαρών παιδιών είναι ανάστατοι αφού τίποτα δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε.

Τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του διπλού αυτοκτονικού συμβάντος έχουν αναλάβει οι αστυνομικές αρχές του νομού ενώ προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Γεροποτάμου.

πηγή: agorapress