Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» νοσηλεύεται ο «καλός μας άνθρωπος» εδώ και δεκαοχτώ ημέρες ύστερα από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Τα επόμενα δυο 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, καθώς μέχρι σήμερα δεν εμφανίζει σημάδια επαφής με το περιβάλλον του.

Σύμφωνα με την Espresso, οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν ζητήσει από τη γυναίκα του Θανάση Βέγγου, Ασημίνα, αλλά και τους γιους του να του μιλούν συνεχώς για στιγμές του παρελθόντος. Με τον τρόπο αυτό, προσπαθούν να διαπιστώσουν από τις συσπάσεις του προσώπου του, αν υπάρχει βελτίωση. Με άλλα λόγια, προσπαθούν να διαπιστώσουν μέσω του θυμικού του την πραγματική βλάβη του εγκεφάλου, καθώς ο ηθοποιός βρίσκεται σε κώμα.

Λόγω της μηχανικής υποστήριξης οι γιατροί φοβούνται για τυχόν επιπλοκές σε άλλα ζωτικά όργανα. Το αισιόδοξο νέο είναι ότι το αιμάτωμα στον εγκέφαλό του δεν επεκτάθηκε.

Στο πλευρό του βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Φώτης Μεταξόπουλος. «Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Έχει το στόμα και τα μάτια μισάνοιχτα. Όταν πήγα κοντά, του είπα “Θανάση, είμαι ο Φώτης Μεταξόπουλος. Αν με ακούς, κάνε μου ένα νεύμα”. Ένοιωσα ότι κίνησε τα βλέφαρα και το στόμα», είπε στην εφημερίδα.