Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που πραγματοποιείται τόσο από την Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών όσο και από το δήμο για τις συνθήκες της διάρρηξης και τα αρχεία που αφαιρέθηκαν.

«Δυστυχώς η διάρρηξη στη Διεύθυνση Προμηθειών του δήμου δεν ήταν το καλύτερο ποδαρικό για το νέο έτος», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «εύλογα προκύπτουν ερωτηματικά».

Κοινή πεποίθηση αποτελεί πάντως πως ο στόχος των δραστών δεν πρέπει να ήταν να αποσπάσουν τα αρχεία με τις συμβάσεις προμηθειών που έχει υπογράψει ο δήμος. Το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», δείχνει να αποκλείεται καθώς, όπως αναφέρεται από τη σημερινή δημοτική αρχή καθώς και από την προηγούμενη, υπάρχουν αντίγραφα των συμβάσεων σε έγγραφη και ηλεκτρονική μορφή σε άλλες διευθύνσεις του δήμου, στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Έτσι, γίνεται λόγος για άλλα στοιχεία που πιθανόν να περιέχονταν στους επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι εκλάπησαν και αφορούσαν «υπόγειες» συναλλαγές στελεχών του δήμου με τις εταιρείες από τις οποίες γίνονταν διάφορες προμήθειες.

Η μόνη περίπτωση κατά την οποία οι διαρρήκτες θα ενδιαφέρονταν για τα αρχεία των συμβάσεων ήταν -όπως αναφέρεται- να μη γνώριζαν για την ύπαρξη αντιγράφων.

Ωστόσο, ακόμη και από την προηγούμενη δημοτική αρχή υποστηρίζουν πως οι δράστες πρέπει να ήξεραν καλά το χώρο και το περιεχόμενο των υπολογιστών.