Δύσκολη μέρα η χτεσινή για τους κατοίκους της Ελλάδας, όπου οι περισσότερες πόλεις πλήγηκαν από την κακοκαιρία Daniel. Βόλος, Πήλιο, Λαμία, Λάρισα και Αττική ήταν κάποιες από τις πόλεις που δέχτηκαν τις περισσότερες ποσότητες βροχής, με το 112 να στέλνει μηνύματα για την προστασία των κατοίκων.

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες, σφοδρή βροχόπτωση ξεκίνησε στην Αττική. Άμεσα έκλεισαν δρόμοι, ενώ τα βίντεο από την πλημμυρισμένη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας είναι δραματικά. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, άνθρωποι κρατιούνταν τρεις – τρεις προκειμένου να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, ενώ σε άλλο βίντεο φαίνεται πως το ρέμα παρέσυρε δύο γυναίκες.

Μεγάλη νεροποντή ξέσπασε και στο Μενίδι. Η περιοχή που πριν λίγες εβδομάδες δοκιμαζόταν από τις φωτιές της Πάρνηθας, τώρα βρέθηκε σχεδόν πλημμυρισμένη. Πλάνα από την εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ δείχνουν το μαύρο νερό που κατεβαίνει από την Πάρνηθα προς το κέντρο του Μενιδίου, στο οποίο μεταφέρεται όλη η στάχτη από τα καμένα των φωτιών που ξέσπασαν το καλοκαίρι.

Μάλιστα, στο Μενίδι ένας άνθρωπος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, όταν προσπάθησε να περάσει το ρέμα Εσχατιάς.

Και στο Λαγονήσι συναντάται η ίδια εικόνα, το οποίο πλημμύρισε με μαύρο νερό. Για τα φονικά πλημμυρικά φαινόμενα, εν μέρει, ευθύνονται και οι φωτιές που κατέκαψαν το Λαγονήσι και την Πάρνηθα.