Στη σύλληψη ενός 34χρονου Σύρου, μέλους διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Το φορτηγό, που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, εντοπίστηκε στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης να μεταφέρει 27 λαθρομετανάστες. Ωστόσο, ο οδηγός του φορτηγού δε συμμορφώθηκε στα σήματα των αστυνομικών κι ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Στα διόδια του Μακρυχωρίου το φορτηγό πέρασε χτυπώντας την μπάρα των διοδίων, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί κοντά στον κόμβο Γυρτώνης.

Με την ακινητοποίηση του οχήματος ο οδηγός και ο συνοδηγός διέφυγαν, όμως ύστερα από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα, ο συνοδηγός, ενώ αναζητείται ο Έλληνας οδηγός.

Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν 27 παράνομοι αλλοδαποί, από τους οποίους οι 5 ανήλικοι (4 αγόρια και 1 κορίτσι). Πρόκειται για 12 υπηκόους Συρίας, 12 υπηκόους Σομαλίας και 3 υπηκόους Ερυθραίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο οδηγός του οχήματος μαζί με τον 34χρονο συλληφθέντα παρέλαβαν τους λαθρομετανάστες από τα παράλια του νομού Καβάλας, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Κάθε ένας λαθρομετανάστης είχε καταβάλει σε τούρκους διακινητές, επίσης μέλη του διεθνούς κυκλώματος, 2.500 δολάρια προκειμένου να μεταφερθούν από τη χώρα καταγωγής τους στην Ελλάδα.

Το φορτηγό κατασχέθηκε ενώ διερευνάται η προέλευσή του, καθώς έχει καταστραφεί ο αριθμός πλαισίου. Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα διακινητή.