Διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου πραγματοποιούν σήμερα στις 4μ.μ. ενώσεις μεταναστών, η πακιστανική και η αιγυπτιακή κοινότητα καθώς και ο σύλλογος ενωμένων αφγανών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι όσοι μετανάστες βρίσκονται εντός του στρατοπέδου.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για την «άγρια καταστολή», όπως την χαρακτηρίζουν «με την οποία αντιμετωπίζει η Αστυνομία την εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου. Χθες οι κρατούμενοι βρέθηκαν μπροστά σε εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο των φυλακών που ξυλοκόπησαν άγρια δεκάδες απεργούς πείνας μετανάστες ενώ έστειλαν στο νοσοκομείο δέκα βαριά τραυματίες. Αρκετοί έχουν παραπεμφθεί για καταστροφές των κρεβατιών που τα χρησιμοποίησαν για να εμποδίσουν την αιματηρή έφοδο των ΜΑΤ. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε τροχούς για να κόψει τα κάγκελα και να μπει στο χώρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως ότι «στις 18 Νοέμβρη οι κρατούμενοι μετανάστες προχώρησαν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την κακομεταχείριση σε βάρος του Ναβίτ Γιάσερ που χαροπάλευε ενώ οι αστυνομικοί αρνούνταν να ενημερώσουν ώστε να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη».

Γι’ αυτό και σήμερα πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου και διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο.