Σε εκκένωση του χώρου στο πρώην εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα που είχε μετατραπεί σε αυθαίρετο καταυλισμό λαθρομεταναστών, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, σε συνεργασία με την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, ο ΟΛΠΑ ναύλωσε λεωφορείο με το οποίο μεταφέρθηκαν στην Αθήνα 55 άτομα που δήλωσαν πως επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Προορισμός οι πρεσβείες τους στη χώρα μας, οι οποίες θα αναλάβουν τη διαδικασία της επιστροφή τους.

Ωστόσο εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο η εκκένωση του εγκαταλελειμμένου βιομηχανοστασίου της Π-Π, ιδιοκτησίας ΟΛΠΑ πλέον , μπορεί να παραμείνει κενό για καιρό, καθώς η αχανής του έκταση προσφέρεται για την εγκατάσταση ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες, νέων ομάδων λαθρομεταναστών που φτάνουν στην Πάτρα μέσα από τα κυκλώματα διακίνησής τους

Σε μια προσπάθεια να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα προχώρησε από σήμερα στην οργάνωση περιπολιών δικυκλιστών οι οποίοι θα βρίσκονται την περιοχή επί εικοσιτετραώρου βάσεως.