Σκηνικό πολέμου στήθηκε χτες το βράδυ έξω από την Πειραϊκή Πατραϊκή στην Πάτρα, όταν ομάδα ατόμων, κυρίως μελών της «Χρυσής Αυγής», προσπάθησε να εισβάλει σε κτίριο όπου διαμένουν λαθρομετανάστες.

Τα περισσότερα από τα άτομα επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο για να αποτρέψουν την εισβολή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι συμπλοκές.

Ακολούθησε καταιγισμός χημικών αλλά και πετροπόλεμος.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλο όγκο από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποίησαν ξύλα, στυλιάρια, λοστούς και άλλα αντικείμενα.

Λίγο αργότερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν με μία μπουλντόζα να εισβάλουν στον χώρο, όμως απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έγιναν και πέντε συλλήψεις.

Επιπλέον προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Δείτε τα βίντεο του dete.gr από τα επεισόδια: