Με ένα προφίλ που έχουν δημιουργήσει στο Facebook κάτοικοι της Αμυγδαλέζας προσπαθούν να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Το γκρουπ έχει τίτλο «Save Amygdaleza» ή αλλιώς «Σώστε την Αμυγδαλέζα» και δημιουργήθηκε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών θα δημιουργηθεί στην Αστυνομική Ακαδημία.

Σε αυτό το προφίλ οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώνουν τους επισκέπτες τους αλλά και τους φίλους τους για τις κινητοποιήσεις τους. Ανακοινώνουν πότε θα κατεβαίνουν στο δρόμο για να διαμαρτύρονται, ειρηνικά, όπως είναι οι προθέσεις τους, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Και κάποιες φορές αναρτούν φωτογραφίες που τράβηξαν στο διάστημα παραμονής τους στο σημείο της διαμαρτυρίας. Κάποιοι άλλοι πάντως αναρτούν και κείμενα στα οποία λένε, μεταξύ άλλων, ότι «η Αμυγδαλέζα απειλείται με την έλευση του κέντρου κράτησης κλπ.».

Το μόνο σίγουρο πάντως, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμη κι αν εκεί δημιουργηθεί το κέντρο κράτησης στην περιοχή τους. Κι αυτό γιατί όπως λένε, είχαν αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή τους και δεν θα επιτρέψουν οι δείκτες της να αυξηθούν.