Ήρθαν στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή. Εγκατέλειψαν τη χώρα τους, τις οικογένειές τους, για να επιβιώσουν. Στην αρχή τα βρήκαν σκούρα οι περισσότεροι όμως, δούλευαν και έμεναν σε σπίτια, πάρα πολλοί μαζί, για να εξοικονομούν χρήματα και να τα στέλνουν στον τόπο τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν χαρτιά όμως με το πέρασμα των μηνών, κάποιοι νομιμοποιήθηκαν και εργάζονται κανονικά πλέον στη χώρα μας.

«Δώδεκα χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα. Στην αρχή ήταν πολύ εύκολα, όμως, τώρα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Πλέον δεν μπορούμε να βγάλουμε χρήματα για να τα στείλουμε στον τόπο μας. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε ίσα ίσα για να βγάλουμε το ψωμί μας. Δηλαδή 3 ευρώ περίπου», αναφέρει στο newsbeast.gr ο 31χρονος Άσαντ που δουλεύει σε κατάστημα με κινητά.

Και συνεχίζει: «Δεν έχω φτιάξει δική μου οικογένεια ακόμη αλλά η μητέρα μου και τα τρία μου αδέρφια μένουν στο Πακιστάν».

Περίπου στην ίδια κατάσταση είναι και ο κατά δύο χρόνια μικρότερος, Τζαβέντ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια. «Είμαι εδώ δέκα χρόνια», λέει σε σπαστά ελληνικά, που αρκούν όμως για να καταλάβει κανείς τι λέει.

«Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ όταν ήρθαμε εδώ, κάποια στιγμή τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μαγαζιά, επενδύσαμε, βάλαμε χρήματα και τώρα δεν έχουμε δουλειά», καταλήγει.

Οι περισσότεροι από αυτούς ξέρουν τι γίνεται αυτές τις ημέρες στο κέντρο. Όμως, έχουν συνηθίσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις και δεν φοβούνται καθώς είναι νόμιμοι.

«Μας ενοχλεί και εμάς η εγκληματικότητα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», λένε για να πουν ότι οι Έλληνες (η πλειοψηφία τουλάχιστον) δεν τους έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και τους έχουν αποδεχτεί.