«Η εγκληματικότητα θα περιοριστεί από τις συλλήψεις των επιχειρήσεων της αστυνομίας. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν σκούπες, όσοι πουλάνε ναρκωτικά και κάνουν πορνεία, δε θα είναι συνέχεια στο δρόμο για να μην τους πιάσουν. Τα κυκλώματα που από πίσω τους είναι Έλληνες, ξέρουν ότι θα υπάρξει κυνηγητό οπότε θεωρώ ότι δεν θα μειωθεί η εγκληματικότητα. Προσωρινά μόνο θα γίνει αυτό», αναφέρει στο newsbeast.gr ο συντονιστής της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Και επισημαίνει: «Η κατάσταση είναι αφόρητη και ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αστυνομική παρουσία αλλά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί δεν υπάρχει αστυνομία επειδή δεν μπορούν να τους πληρώσουν τα νυχτερινά. Επομένως, υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο πρόβλημα με την εγκληματικότητα είτε πρόκειται για πώληση ναρκωτικών είτε για κλοπές. Δεν μιλάω για πορνεία διότι αυτή υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο».

Πάντως, για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών λέει ότι «αυτά τα κέντρα έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν. Ο λαθρομετανάστης που μπαίνει στη χώρα μας, έρχεται χωρίς χαρτιά. Επομένως, πρέπει κάπου να τον φιλοξενήσεις. Ο κάθε ένας από αυτούς θέλει πολιτικό άσυλο. Και όποιος δεν μπορεί να το πάρει, πρέπει να γυρίσει πίσω στην χώρα του.
Επιπλέον, δεν μπορούν να γυρίζουν όλοι με τέτοιο τρόπο στην Αθήνα. Η Ελλάδα δεν έχει διμερείς σχέσεις με τις χώρες τους και έτσι δεν μπορεί εύκολα να επαναπατρίσει τον κόσμο. Κι εδώ πρέπει να επέμβει η Ε.Ε».