Υλικά

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά ή λάπα
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ούζο
  • 2 μικρά κρυσταλλάκια μαστίχα τριμμένη (σκόνη)
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 3/4 φλιτζάνι ψωμί μπαγιάτικο
  • αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

    1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τα αυγά, το ούζο, την τριμμένη μαστίχα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε, τέλος βάζουμε και το ψωμί το οποίο το έχουμε μουλιάσει και το προσθέτουμε μέσα στο υλικό μας με τον κιμά, ανακατεύοντας καλά.
    2. Το τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.
    3. Ανοίγουμε το μάτι στην κουζίνα μας και σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι λίγο ποιο κάτω από την μέση.
    4. Σε ένα πιάτο βαθύ ρίχνουμε το αλεύρι και αυτόματα παίρνουμε το μπολ από το ψυγείο με το μείγμα με τον κιμά και το πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
    5. Τα ρίχνουμε μέσα στο πιάτο με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε το οποίο το κεφτεδάκι μας να είναι αλευρωμένο παντού και το τηγανίζουμε ομοιόμορφα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν