Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Μούς σοκολάτα με γεύση πορτοκάλι και μέντα

Δοκιμάστε νέες γεύσεις στα γλυκά σας


ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CHEFS
15:39
11/08/2012
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
loading

sidagi.gr 
Υλικά
Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας ή 10 σταγόνες εκχύλισμα μέντας
300 ml κρέμα γάλακτος
10 τρουφάκια μέντας εμπορίου
1/2 πορτοκάλι το ξύσμα του


Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.

Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη μέντα. Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζουμε για ένα λεπτό. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα.
Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη - λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο.
Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα τρουφάκια μέντας και τα προσθέτουμε στη μους, μαζί ρίχνουμε και το ξύσμα ποτροκαλιού. Ανακατεύουμε καλά ώστε να απορροφηθούν.

Μοιράζουμε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμα σοκολατάκια μέντας εμπορίου διαφορετικά παρασκευάστε σοκολατάκια μέντας

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει