Υλικά

  • 300 γραμ. γίγαντες
  • 1 λάχανο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή σελινόριζα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μπούκοβο καυτερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

sidagi.gr

Ένα πικάντικο πιάτο βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις…


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ γίγαντες και την επόμενη τους βράζουμε.

Όταν είναι μισοβρασμένοι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και τη ζάχαρη.

Όταν οι γίγαντες έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε και το λάχανο, αφού πρώτα το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει και το λάχανο.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.