Υλικά

Εκτέλεση

  1. Θα πρέπει ο κάδος του μίξερ καθώς και το σύρμα που θα χτυπήσουμε τα ασπράδια να είναι πολύ καλά πλυμένα με κρύο νερό και πολύ καλά στεγνωμένα.
  2. Τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα και τα ασπράδια χωρισμένα σωστά χωρίς υπολείμματα από τους κρόκους.
  3. Καλό είναι να προσθέτουμε στα ασπράδια, πριν ξεκινήσουμε να τα χτυπάμε, μία πρέζα αλάτι και λίγο χυμό λεμόνι, έτσι ώστε να αποφύγουμε να «μας κόψει» η μαρέγκα.
  4. Ξεκινάμε λοιπόν να χτυπάμε τα ασπράδια στην γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ. Όταν αυτά ασπρίσουν και διογκωθούν και το σύρμα αρχίσει να δημιουργεί γραμμές στο μίγμα μας, τότε χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ξεκινάμε να ρίχνουμε πολύ σιγά την ζάχαρη. (Το ίδιο κάνουμε και όταν η συνταγή της μαρέγκας είναι με καραμέλα). Την αφήνουμε στην χαμηλή ταχύτητα για μερικά λεπτά. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν βγάζοντας το σύρμα από το μίξερ αυτό έχει επάνω αρκετή ποσότητα μαρέγκας με σφιχτή δομή.