Υλικά

  • 6 φέτες κέικ σοκολάτας
  • 400 γραμμάρια γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια κιρς ή κονιάκ
  • Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το ποτό που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  2. Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια το κέικ ή το παντεσπάνι. Περιχύνουμε με το σιρόπι.
  3. Παίρνουμε έξι ποτήρια με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Κόβουμε φλούδες σοκολάτας (με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες).