Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι νερο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1 κουταλιά κανέλα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • Για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο
  • Για το πασπάλισμα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1 κουταλιά κανέλα τριμμένη
  • Σουσάμι λευκό και μαύρο




Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη γέμιση ζυμώνοντας καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Κατόπιν φτιάχνουμε το φύλλο ζυμώνοντας καλά όλα τα υλικά για το φύλλο. Ανοίγουμε το φύλλο (όχι πολύ ψιλό γιατί θα ανοίξει στο τηγάνισμα) και με πιατάκι του φλιτζανιού κόβουμε στρογγυλούς δίσκους. Γεμίζουμε τον κάθε δίσκο με μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας στο σημείο που τα ενώνουμε με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα. Τα τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίσουν. Αφού στραγγίσουν τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και ετοιμάζουμε το πασπάλισμα: δηλαδή σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το μέλι, ρίχνουμε μέσα την κανέλα και όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε το μέλι πάνω στα ραφιόλια μαζί με λίγο σουσάμι και τα σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr