Υλικά

  • 1 γουρουνόπουλα έως 56 κιλά
  • 1½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • ¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 500 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1½ -2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 40-50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • λίγες σταφίδες και λίγα κάστανα (προαιρετικά)




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το γουρουνόπουλο, το πλένουμε πολύ καλά μέσα και έξω και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Έπειτα το αλατίζουμε εσωτερικά με χοντρό αλάτι και το πιπερώνουμε. 2. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε το γουρουνόπουλο. Το στρώνουμε σε ένα ταψί και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Βάζουμε το λαδωμένο χέρι μας στο χοντρό αλάτι και αλείφουμε το γουρουνόπουλο. Ψήνουμε για 6 ώρες στους 120 βαθμούς Κελσίου. Κατόπιν το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1½ με 2 ώρες.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr