Υλικά

  • 1 ½ κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/3 κούπας κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 5 κούπες αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα στερεά.
  2. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.