Υλικά

  • 200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
  • 400 γραμμάρια μακαρόνια φουσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια φουσίλι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
  2. Τα αφήνουμε να βράσουν για 6 με 8 λεπτά και στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε τα μακαρόνια φουσίλι σε μια βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, τους κύβους φέτας, ελιές και την κάππαρη.
  4. Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκιας ντομάτας, το σκόρδο και το μπαλσάμικο.
  5. Αφού ρίξουμε αλατοπίπερο, τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.