Υλικά

  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Λίγο καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 175 γραμμάρια μέλι
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι σόγια σως
  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη σόγια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σως.
  2. Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Απλώστε τη σως στα σουβλάκια κοτόπουλου και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα στο τρίτο ράφι του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Για τη σάλτσα ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε τα σουβλάκια με σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα σερβιρίσματος.