Υλικά

  • 2 λίτρα ζωμός κότας
  • 4 σταγόνες λάδι μαστίχας
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
  • Χυμός από 2 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Σιγοβράζουμε τον ζωμό με το ρύζι, το λάδι μαστίχας και λίγο αλάτι ώσπου να βράσει το ρύζι πολύ καλά.
  2. Περνάμε σταδιακά τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός. Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λάιμ. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγη από τη σούπα κάθε φορά και την προσθέτουμε στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αβγολέμονο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη σούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και σερβίρουμε.