Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100 γραμμάρια καπνιστός σολομός
  • 400 γραμμάρια spread τυριού
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνετε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφετε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για τάρτες, διαστάσεων 15×25 εκατοστών. Τοποθετείτε το φύλλο μέσα στη φόρμα και το στρώνετε.
  2. Με ένα πιρούνι τρυπάτε την επιφάνεια του φύλλου σε κάποια σημεία για να ψηθεί καλύτερα και προθερμαίνετε το φούρνο.
  3. Βάζετε το φύλλο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και κόβετε το σολομό σε λεπτές λωρίδες.
  4. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος, το spread τυριού, το αλεύρι, τα αυγά, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
  5. Προσθέτετε στα υλικά του μπολ το σολομό και ανακατεύετε. Στη συνέχεια αδειάζετε  τη γέμιση πάνω στο φύλλο σφολιάτας που έχει ψηθεί ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
  6. Ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήσετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.