Υλικά

  • 50 γραμμάρια μαγιά της μπύρας νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 100 γραμμάρια ανθόγαλα
  • μισό κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
  3. Τη ζυμώνετε για λίγο και πλάθετε τα ντόνατς. Τα στρώνετε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνετε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
  4. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι και τα ρίχνετε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  5. Με κορνέ τα γεμίζετε ένα ένα στο πλάι και τα κυλάτε στη ζάχαρη και αν θέλετε και σε κανέλα.